dijous, 4 de novembre del 2010

El periodista oferí una conferència ahir a l'Autònoma sobre l'escriptura sexy

Lluís Pastor assessora als comunicadors del futur:
"El públic el perdem al primer paràgraf"


Lluís Pastor, doctor en periodisme, destaca la importància de captar l'atenció dels lectors des del primer paràgraf en la conferència d'ahir a la Universitat Autònoma de Barcelona. El periodista va remarcar "l'estil és el públic" com el primer dels manaments per poder tenir èxit com a professionals de la comunicació. L'acte, amb el nom Escriptura sexy: claus conscients i inconscients per a persuadir, va tenir lloc a l'Aula Magna de la Facultat de Ciències de la Comunicació i anà dirigit als estudiants de primer curs.
n

Lluís Pastor durant la conferència ahir.

a
El periodista, també professor i escriptor, va aconsellar els alumnes a l'hora de redactar un text: "Busqueu bones idees, ben organitzades i sense boira". S'ha de procurar, va afegir, que el missatge arribi ben articulat. A més, Pastor afirmà que cal aconseguir l'efecte empatia amb el públic. "Som absolutament dòcils amb nosaltres mateixos quan tenim èxits i busquem excuses quan les coses van malament", va declarar Pastor per enfortir la ida que el centre és el públic.

La comunicació inconscient és clau per a orientar la comprensió i provocar emocions, segons l'expert periodístic. En aquesta direcció, el conferenciant exposà exemples reals en el món de la comunicació de metàfores per referir-se a desastres naturals i a la crisi. Pastor se serví també d'experiments realitzats per altres professionals del rang i de referències futbolístiques, al llarg de la conferència.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada