diumenge, 28 de novembre del 2010

ELS CANDIDATS A LA PRESIDÈNCIA VAN A LES URNES A PRIMERA HORA DE LA JORNADA ELECTORAL

Els líders de les sis candidatures principals a la Presidència de la Generalitat han assistit aquest matí a les urnes per a escollir el nou president de Catalunya. Artur Mas ha anat a votar al Col·legi Infant Jesús de Barcelona acompanyat per la seva esposa, Helena Rakonisk, i esperat per un nombrós grup de persones amb el que ha parlat. El candidat de CiU ha aprofitat per cridar a la població catalana a votar en aquestes eleccions, encara que “segurament hi ha molts motius per queixar-se per com està política”. A més, Mas ha optat per la prudència però ha manifestat que els resultats poden ser favorables al seu partit.
a
Artur Mas exercint el seu dret a vot
a
José Montilla també ha fet una crida als catalans a fer ús del seu dret a vot en aquestes eleccions parlamentàries per aconseguir una “alta participació” que permeti “un autogovern i un Govern més forts”. El candidat del PSC ha votat al col·legi electoral de l’Escola d’Adults de Sant Just Desvern, acompanyat de la seva dona i els seus fills.
a

José Montilla, aquest matí

Quant a Joan Puigcercós, ha assistit a les urnes d’un col·legi electoral de Sants, Barcelona, i també ha demanat als ciutadans de Catalunya de participar en les eleccions perquè “el Parlament ha de ser molt representatiu perquè s’hauran de prendre decisions transcendents per a Catalunya”. Jordi Portabella i Patricia Gomà, líder municipal d’ERC a Barcelona i diputada d’ERC al Parlament, respectivament, han acompanyat a les urnes al candidat republicà.

A

Puigcercós ha estat un dels més matiners

A Alícia Sánchez-Camacho li ha tocat votar a un col·legi barceloní i hi ha anat acompanyada pel seu fill Manuel. La candidata popular també ha aprofitat el seguiment dels mitjans de comunicació per a motivar als ciutadans a fer ús d’“el seu dret a votar, el seu dret a decidir”.

a

La dirigent popular amb el seu fill Manuel

De la mateixa manera, Joan Herrera ha mostrat el seu desig d’una alta participació i s’ha posicionat en contra de l’abstenció i el vot en blanc. El candidat d’ICV-EUiA ha expressat que per sortir de la crisi calen “retallades socials” i “ampliació de drets”.

El candidat ecosocialista a les urnes electorals

Albert Rivera ha anat a votar al col·legi electoral de la Sala d’Art de la Biblioteca de la Garriga, acompanyat de la seva parella i el seu pare. Després d’exercir el seu dret a vot, el candidat per Ciutadans ha afirmat que “els ciutadans avui han de triar no només unes sigles d’un partit, o una llista electoral, sinó que hem de triar un canvi en les formes, un canvi en la relació entre ciutadania i política”.



Albert Rivera ha votat a la Garriga

Els presidents de les altres formacions polítiques candidates a la Presidència de la Generalitat també han assistit a les urnes de diferents col·legis electorals. Joan Laporta, per Solidaritat Catalana, ha votat a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona i ha manifestat que les eleccions són un “camí perquè Catalunya avanci i progressi”. D’altra banda, Joan Carretero (Reagrupament) ha exercit el seu vot a Puigcerdà i ha agraït “la feina feta i la il·lusió de tots els reagrupats”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada