dilluns, 22 de novembre del 2010

L’espai se situa entre dues de les facultats de la UAB

La universitat disposa d’un acollidor racó on poder descansar amb tranquil·litat

L’espai a l’aire lliure entre les facultats de “Ciències Polítiques i Sociologia” i “Ciències i Biociències” amaga un racó tranquil i acollidor a la riba d’un petit rierol sec. La llum solar d’un migdia tardorenc penetra entre el brancatge i il·lumina el paisatge alhora que ofereix un joc d’ombres on els estudiants hi poden descansar. L’aire fresc que es respira contrasta amb l’ambient urbanístic que desprenen els edificis de ciment que s’entreveuen al fons de la imatge.

L’herba natural que cobreix el terra és d’un color verd suau i la seva mida no sobrepassa els cinc centímetres, encara que la gespa presenta importants clapes que deixen al descobert sorra d’un color marronós. Les fulles caduques del terra evidencien l’estació de l’any en la qual ens trobem i aporten moviment a la imatge.


La gamma de verds es completa amb els arbres i arbustos que adornen la perspectiva. En un segon pla, s’alcen dos prominents arbres de fulla fosca. A l’esquerra, s’observa un grup de petits arbustos disposats de manera arbitrària. D’entre aquests en destaquen dos de més grans i frondosos. A la mateixa banda de la imatge, hi ha una gran plantació de canyes les flors roses de les quals ressalten sobre la predominant vegetació verda. El paisatge es complementa amb un arbre més petit que els altres dos del centre, just al seu costat dret, però el color del seu fullatge és força més intens.

La petjada humana en aquest racó de la universitat es fa evident amb les dues escombraries de metall rovellat a la banda esquerra. També es palesa amb la construcció de bancs i taules de fusta, situats en primer pla, que van destinats als alumnes o professionals que vulguin passar una estona a l’aire lliure. Una de les activitats principals que es desenvolupen al voltant d’aquest espai obert és l’estudi. Sis alumnes estan asseguts en una de les taules; parlen i discuteixen sobre un temari i intenten orientar les seves opinions cap a un punt en comú. Aquest grup d’estudiants actua amb molta interacció i dinamisme. El moviment dels nois i noies d’una banda a altra de la taula és constant. La taula del davant està ocupada per tres estudiants més que aprofiten el temps per descansar, una altra de les activitats principals dutes a terme en aquest lloc. Un d’ells marxa un moment, però torna de seguida.

La taula de la banda esquerra està ocupada per una senyora de mitjana edat que parla per telèfon. Mentrestant, la dona apunta notes en una llibreta. Just al seu darrere, una parella de nois gaudeixen del seu temps lliure estirats a l’herba sobre un jersei. Són estudiants i així ho demostren les seves respectives motxilles plenes de llibres i la carpeta distintiva de la universitat. Un altre noi els ve a buscar i tots tres se’n van després de recollir els seus objectes personals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada