dimarts, 30 de novembre del 2010

El Barça apallissa un dèbil Real Madrid

L’equip de Guardiola regala una pluja de gols a l’afició en el 111è aniversari del club

5 – 0. Aquest ha estat el resultat d’un gran partit del Barça contra un decebedor Real Madrid. El club ha celebrat el seu 111è aniversari amb un bon marcador a favor i, sobretot, amb un joc espectacular. El Barça ha demostrat que fa el millor futbol del món actualment i alguns ja s’aventuren a proclamar-lo el millor equip de la història. El Camp Nou, l’afició blaugrana i els 400 milions d’espectadors d’arreu del globus terraqüi que han gaudit del partit s’han rendit aquesta nit als peus dels jugadors de Pep Guardiola.

Ni l’afany per desestabilitzar l’equip de les declaracions de Jose Mourinho ni les provocacions i el mal comportament al camp de jugadors com Cristiano Ronaldo o Sergio Ramos han pogut amb la gran plantilla del Barça. L’equip de Barcelona ha comptat amb una gran afició, que s’ha comportat i no ha parat d’animar els seus jugadors.

El partit ha mostrat una diferència de joc molt més gran de 5 a 0. No tan sols ha guanyat el Barça al Real Madrid, sinó que Valdés ha vençut a Casillas; la defensa blaugrana ha superat a la blanca; la filosofia del mig camp que ha estat superior ha estat la del FCB i, el tàndem Villa-Messi-Pedro ha derrotat amb escreix a la davantera merengue. El barcelonisme pessimista ha après que cal confiar sempre i des de principi de temporada amb el seu equip.

Mourinho i Guardiola es donen la mà abans de començar el partit
a

Els titulars blaugranes del clàssic

El Barça no ha sortit refiat, però l’equip català ha dominat al Madrid des del primer minut. A l’equip del Barça li han faltat tan sols vint minuts per fer-li dos gols al seu rival més directe. Durant la primera part, s’ha produït un mal gest de Cristiano Ronaldo cap a Guardiola. L’entrenador ha retingut la pilota i el jugador del Real Madrid l’ha empès. De seguida, els jugadors culés han anat a buscar al portuguès i l’ambient s’ha escalfat, però res ha frenat aquest Barça. En un intent de guanyar múscul, Mourinho ha fet entrar a Lass Diarra a la segona part. Malgrat els canvis, als gols de Xavi (9′) i Pedro (17′) se li han sumat un doblet de Villa (54′ i 57′) i un gol de Jeffren als minuts de descompte (91′). Sergio Ramos ha acabat expulsat amb targeta directa per dues accions contra Messi i Puyol.

Sergio Ramos empeny Valdès en un moment de tensió

El 5-0 ha suposat que el Barça torni a ser líder de la Lliga (no ho era des de l’última jornada de la passada temporada) amb 34 punts i que el Madrid passi a ser segon amb 32. El Barça és ara el màxim golejador de primera divisió amb 38 gols a favor i mínim golejat amb 8 gols en contra.

En declaracions a la roda de premsa, Mourinho ha negat que els cinc gols del Barça al seu equip fossin una humiliació, sinó que ha estat “la major derrota de la seva carrera, mai havia perdut per cinc a zero”. L’entrenador blanc ha assumit que “és una derrota molt fàcil de digerir” perquè, ha declarat, el seu equip, que “ha jugat molt malament”, no ha tingut oportunitat de guanyar. Mourinho també ha manifestat que el Barça es mereixia emportar-se els tres punts, però s’ha justificat dient que “el Barça és un producte acabat” i que “al Real Madrid li queda molt per a ser-ho”. L’entrenador portuguès ha sabut perdre, emperò no ha reconegut que el seu plantejament del partit podria no haver estat el millor. Mourinho ha aprofitat l’ocasió per recordar com l’Inter de Milà, el seu anterior equip, va superar al Barça en l’eliminatòria de quarts de la Champions League de l’any passat. Els jugadors merengues no han volgut fer declaracions.

D’altra banda, Pep Guardiola ha volgut destacar en la roda de premsa postpartit la manera com s’ha guanyat el partit i la satisfacció que la victòria i el bon joc ha suposat a nivell personal i de grup. “Voldria dedicar aquesta victòria al Charlie Reixach i a en Johan Cruyff per ser els primers que ens van dir el camí a seguir i que intentem no trair”, ha declarat Guardiola. L’entrenador del Barça ha insistit en la importància de guanyar contra un rival “fortíssim”, però ha rebaixat l’eufòria dient que la victòria només suma tres punts i que la lliga encara no està guanyada. El català ha felicitat als seus jugadors, encara que cal pensar en els propers partits de dimecres (Copa Catalunya 2009-2010) i de dissabte contra el Pamplona. Preguntat per l’actitud del públic, Guardiola ha dit que “ha estat espectacular, excel·lent”, “és el que dóna sentit a la nostra feina” i que sap que “s’ho ha passat molt i molt bé”. Un cop més, hi ha hagut paraules per Leo Messi: “és simplement el millor del món”.

Guanyar el Clàssic s’ha convertit en un clàssic. Des que Josep Guardiola entrena el primer equip del Barça, l’equip blaugrana sempre ha sortit vencedor dels enfrontaments amb el Real Madrid. Ja van cinc Clàssics seguits que el Futbol Club Barcelona es proclama guanyador en els partits contra el seu gran rival: Guardiola 5 – 0 Real Madrid.