divendres, 29 d’octubre del 2010

PRÀCTICA 03: NOTÍCIA

Augmenta la població obesa operada a Espanya

Entre 3.000 i 4.000 afectats d’obesitat mòrbida són intervinguts cada any

La majoria d’operacions per la malaltia clínica severa es practiquen a Madrid i a Catalunya
a
a
Els centres hospitalaris espanyols operen anualment entre 3.000 i 4.000 pacients amb obesitat mòrbida. Més del 50% d’aquestes intervencions quirúrgiques es realitzen a Madrid i Catalunya, segons ha informat el cirurgià Juan Carlos Ruiz de Adana de l’Hospital de Getafe a l’agència EFE.

L’especialista va anunciar l’augment del nombre de persones que pateixen obesitat mòrbida. Ruiz de Adana afirmà també que les operacions per aquesta malaltia han incrementant en el darrer lustre. Concretament en el seu hospital es realitzen entre dues i tres intervencions setmanals, és a dir, el doble que cinc anys enrere.

L’especialista Ruiz de Adana va afegir, a més, que les dones representen el 80% dels afectats per obesitat mòrbida. La majoria d’elles tenen entre 35 i 40 anys.

El cirurgià de l’Hospital de Getafe ha ofert aquestes declaracions a resultes de la mort d’un home de mitjana edat de 213 quilos de pes per una parada cardiorespiratòria. El passat dissabte, els bombers van aconseguir rescatar l’individu després que aquest últim es tranqués el maluc, però va morir un cop ingressat a l’hospital. L’home esperava ser intervingut quirúrgicament des de feia dos anys.

Aquest últim cas de mort per obesitat mòrbida és un exemple que aquesta malaltia comporta, també, un elevat risc de mortalitat primerenca, tant en homes com en dones. La important diferència entre l’esperança de vida dels individus que pateixen obesitat severa i els que no és sobretot evident en els joves.

La població obesa acumula de manera excessiva grassa corporal. Conseqüentment, les persones afectades per obesitat severa poden patir altres malalties o patologies, tals com la hipertensió, la diabetis, malalties cardíaques o coronàries o l’augment del colesterol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada