divendres, 28 de gener del 2011

FACULTAT DE CIÈNCIES DE LA COMUNICACIÓ

Mas de Xaxàs: “La sensació que es publiqui un article teu fa oblidar tot el cansament”

El periodista de La Vanguardia va oferir el passat dilluns una xerrada sobre la seva experiència com a enviat especial a Tunísia
a
a
El periodista i professor Xavier Mas de Xaxàs va assegurar: “La sensació que es publiqui un article teu fa oblidar tot el cansament”, en la conferència que oferí el passat dilluns als estudiants de primer de Periodisme a l’Aula Magna de la Facultat. Mas de Xaxàs va parlar sobre la recent revolta a Tunísia i la seva experiència com a enviat especial al país musulmà. Els professors Teresa Carreras i Plàcid Garcia-Planas també van participar de la xerrada.

Després d’explicar la seva arribada a Tunísia, el periodista va expressar la duresa de les corresponsalies, però “és tan emocionant que tires endavant”. “En una corresponsalia, has d’anar a buscar la notícia”, segons Mas de Xaxàs, en referència a les “petites ajudes” que els mitjans de comunicació reben de les agències. El periodista va afegir que cal “trepitjar terreny” per veure què succeeix al carrer i “com va respirant la ciutat”.

Segons paraules del periodista de La Vanguardia: “El més important és valorar el que està passant”. El professor va insistir en la necessitat d’adquirir una mirada neutra i molt crítica del que està passant i “no deixar-se emportar per l’emoció o el desànim”. De la mateixa manera, va posar èmfasi en la necessitat d’una bona agenda, saber idiomes i usar les xarxes socials.

El també periodista de La Vanguardia Plàcid Garcia-Planas va manifestar que un bon corresponsal és aquell que és murri i que sap fer cròniques ràpidament, de manera atractiva i clara. “La tècnica s’aprèn amb els anys”, va animar Garcia-Planas als estudiants. La professora Carreras va aprofitar la pregunta d’un estudiant del públic per criticar al periodista Arturo Pérez-Reverte, que durant molts anys va ser corresponsal de guerra: “Va començar a fer espectacle per donar a entendre que on estava ell era el pitjor lloc del món”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada